Hävikin tuotepuutteiden ja operatiivisen hukan vähentäminen

Hävikki ei ole sattumaa

Valtaosa päivittäistavarakaupan lattialla tehdyistä päätöksistä tehdään vaistonvaraisesti. Työntekijällä ei yleensä ole käytössään kaikkea tarkkaa tietoa, vaan ainoastaan mielikuva asioiden tilasta. Tämä mielikuva voi poiketa hyvin paljon todellisesta tilanteesta, jolloin tehdyt toimenpiteet eivät ole oikeita. Valtaosa päivittäistavarakaupan ongelmista on systeemisiä, toistuvia ongelmia, jotka aiheuttavat hukkaa ikuisesti, kunnes niille tehdään oikea korjaus. Koska päivittäistavarakaupassa on jatkuvasti vaihtelua, joka päivä syntyy uusia virheitä, joiden seurauksena tuotteista alkaa syntyä hävikkiä, tuotepuutteita, varastoa, turhaa työtä, tai monia muita ongelmia.

Esimerkiksi hävikki ei ole sattumaa, vaan seuraus virheestä jossain kohtaa arvoketjua, yleensä kaupassa. Se voi johtua vaikkapa hieman liian suuresta tilausmäärästä, väärästä tilausrytmistä, saldovirheestä, liian suurista kertatilauksista tai monista muista syistä. Mitä nopeammin nämä virheet huomataan, tunnistetaan ja korjataan, sitä vähemmän kauppa häviää rahaa on. Hävikin, tuotepuutteiden, varaston ja turhan työn vähentäminen ei ole mystiikkaa, eikä ydinfysiikkaa, vaan yksinkertaisia lainalaisuuksia ja hieman matematiikkaa.

Olemme valmentaneet kauppoja toiminnan tehostamiseen jo vuodesta 2013. Kokonaisuus koostuu kolmesta osasta: koulutuksesta, noudatettavasta prosessista ja Optimus Foodin valmistamasta mobiilisoftasta, jonka avulla nähdään missä tahansa minkä tahansa tuotteen tiedot. Henkilökunta koulutetaan työhönsä paikan päällä ja uusia työntekijöitä varten kauppa saa koulutusvideot. Noudattamalla oikeaa prosessia koulutetulla tavalla tulokset ovat varmoja.

Käytämme kuukausiveloitusta, joka vaihtelee kaupan koon mukaan. Jos hävikkiä saadaan vähennettyä 2-3%, lähtötasosta riippuen, kauppa saa loput. Normaali tasomme on 15-25% vähennys. Voit laskea tilanteen itse tällä laskurilla.

Tyytyväisyystakuu

Mikäli kaikesta huolimatta et ole tyytyväinen, ei hätää: sopimuksen irtisanomisaika on 1 sekunti ja laskutus katkeaa välittömästi.

Lue lisää Päivittäistavarakauppa ry:lle tekemästämme kokeilusta!

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

p. 040 574 8769, juha.ketola@kauppavalmennus.com
Lähetä viesti, niin otan sinuun yhteyttä.

Mistä palveluista olet kiinnostunut?