Kolme kaupan jokapäiväistä hukkaa

Vähittäiskauppa on tunnettu ripeästä työtahdista, sillä toisin kuin uutisissa väitetään, katteet ovat todella ohuet. Samaan aikaan vähittäiskaupassa on kuitenkin myös valtavasti hukkaa, jota poistamalla katteet paranisivat enemmän kuin juoksemalla lujempaa.

Hukka johtuu usein systeemisestä virheestä. Systeeminen virhe on sellainen hukka, joka toistuu tästä ikuisuuteen, kunnes se korjataan. Jos esimerkiksi kuormienpurkupaikka on täynnä muuta romua, kuskit jättävät kuormat väärään paikkaan, kunnes purkupaikka on raivattu. Kuorman väärään paikkaan jättäminen puolestaan tuottaa hukkaa, sillä se on yleensä tiellä. Olen käynyt kaupoissa, joissa joka päivä henkilökunnan täytyy siirtää saapunut kuorma muualle ja joka päivä asiaa kiroillaan.

Tehokkain tapa korjata systeemiset virheet on ryhtyä toimeen heti kun sellainen havaitaan ja korjata se niin nopeasti kuin mahdollista. Kun tätä tehdään päivästä, viikosta ja vuodesta toiseen, organisaatiosta tulee huipputehokas. Mitä tehokkaammaksi organisaatiota hiotaan, sitä enemmän havaitaan systeemisiä virheitä, vähennetään hukkaa ja sitä syvemmälle tehokkuudessa päästään.

Lean-yrityksissä virheen havaitseminen johtaa nopeaan toimintaan. Yritykset ovat laatineet andon-järjestelmiä, jotka antavat hälytyksen, mikäli jokin on menossa pieleen. Tällöin asianomaiset tulevat heti tietoisiksi virheestä ja osaavat ryhtyä korjaamaan sitä. Mikään virhe ei mene ohi, vaan kaikki tutkitaan, korjataan ja analysoidaan.

Leania aloittaville yrityksille nimenomaan alku on suuri ongelma. Hukkaa ja systeemisiä virheitä on niin valtavasti, että tuntuu ettei mitään voi saada aikaiseksi. Onkin totta, että kaikkea hukkaa ei voi kerralla poistaa. Suurin osa olisi kuitenkin poistettavissa. Koska sitä on kuitenkin niin paljon ja sitä on aina ollut, siihen ei enää edes kiinnitetä huomiota. Siitä on tullut normaalia.

Hukka 1: hävikki

”Meillä hävikin vähentäminen on tärkeää.” Todellako? Jos hävikkiin menee 600 erilaista tuotetta viikossa, mitä teette, jotta samoja tuotteita ei enää menisi hävikkiin? Yleensä hyvin vähän. Päinvastoin, useimmissa kaupoissa hävikin vähentämiseksi tehtävä työ katsotaan ylimääräiseksi työksi. Vaikka työllä olisi mahdollisuus säästää 1000-2000 euroa joka viikko, siihen ei ole aikaa. Mihin sitä aikaa sitten on? Hävikkiin menevien tavaroiden hyllyttämiseen, punalaputtamiseen ja roskiin heittämiseen?

Hukka 2: tuotepuutteet

Tuotepuutteet ovat niin tavallisia, että niitä ei enää edes huomata kaupoissa. Vasta jos lähtee laskemaan niitä, huomaa, miten valtavasti niitä on. Kokeile joskus. Toinen joka ne huomaa on asiakas, jonka lempparituote on jatkuvasti loppu. Niinpä hän lähtee helposti ostamaan sen muualta. Tuotepuutteet ovat katala hukka, koska niitä ei yleensä tilastoida, joten niitä ei ole olemassa, eikä niiden aiheuttamaa vahinkoa voi mitata, joten sitä ei tiedetä.

Hukka 3: varasto

Kun hyllytät, eivätkö kaikki tuotteet mahdu hyllyyn? Se on normaalia, joten viedään loput takaisin varastoon. Muutaman päivän päästä otetaan vajaa rullakko tai lava ja käydään katsomassa, joko ne mahtuisivat. Tästä aiheutuu valtavasti paitsi edestakaista kävelyä, myös tuotteiden etsimistä hyllyssä ja tuotteiden pinoamista ja purkamista rullakoissa tai lavalla. Olen ollut kaupoissa, joissa työvuorosta neljännes kuluu pelkästään näiden tuotteiden siirtelyyn edestakaisin.

Mikään näistä kolmesta hukasta ei ole normaalia, niihin on vain totuttu. Jokainen näistä aiheuttaa valtavasti hukkaa, joihin keskittymällä jokainen kauppa voisi saada kymmenillä tuhansilla euroilla pysyviä säästöjä. Säästö puolestaan ruokkii säästöä ja samalla parantaa myyntiä. Se vaatii vain yhden muutoksen, asennemuutoksen. Vaikka hukkaa on kaikkialla, lakataan pitämästä sitä normaalina ja aletaan sen sijana vähentämään sitä.

Jokaiseen näistä kolmesta hukasta voidaan puuttua Kauppavalmennuksen applikaatiolla, jonka avulla hukan juurisyy voidaan selvittää. Kun juurisyy korjataan, sama virhe ei enää toistu, tai sen vaikutus pienenee. Tämä vähentää hävikkiä, tuotepuutteita ja takavarastoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota yhteyttä

p. 040 574 8769, juha.ketola@kauppavalmennus.com
Lähetä viesti, niin otan sinuun yhteyttä.

tutustu myös hintalaskuriin [Excel-tiedosto]

Mistä palveluista olet kiinnostunut?