Kotiinkuljetukset paljastavat tuotepuutteiden ongelman

Kun kauppojen kotiinkuljetukset ovat nyt ottaneet räjähtävän lähdön, ajattelin että voisi olla hyvä perehtyä itsekin, millaista on niitä keräilevien myyjien arki. Toimiiko prosessi niin hyvin kuin voisi, vai onko siinä kehitettävää? Siispä heräsin eräänä aamua vähän aikaisemmin ja ajelin kauppaan keräilemään.

Perehdytys kesti noin minuutin ja sen jälkeen sain kärryn, muutaman laatikon ja kerättävän tilauksen. Prosessi itsessään oli hämmästyttävän tehokas, todella positiivinen yllätys. Turhia näppäilyjä tai odottelua ei ollut ja keräys tehtiin loogisessa järjestyksessä. Prosessin ulkopuolella on kuitenkin paljon muuttujia, jotka haittaavat keräilyä.

Kiinnitin nopeasti huomiota asiaan, joka vei aivan liikaa aikaa: tuotepuutteet. Ongelma ei ollut se, että niitä olisi ollut paljon, vaan se, että jokainen niistä vei tuhottomasti aikaa. Yleisin ongelma oli, että tuotetta kyllä oli kaupassa, mutta se piti etsiä kuormasta. Yhden tuotepuutteen etsimiseen kuluvana aikana olisin ehtinyt kerätä 4-5 tuotetta. Tämä on jo itsessään valtava aika, jos miettii että täydellisessä maailmassa sama määrä ihmisiä voisi kerätä paljon enemmän ilman juoksemista. Vielä pahempia olivat kuitenkin tuotteet, jotka olivat kokonaan loppuneet ja piti korvata toisella tuotteella. Tästä aiheutuu asiakaspettymyksiä.

On kuitenkin muistettava, että ongelmasta eivät kärsi yksin keräilijät. Joka päivä lukemattomat asiakkaat ovat saman ongelman edessä. He etsivät loppunutta tuotetta, joka saattaa olla purkamattomassa kuormassa tai varastossa. Tämä sama ongelma on ollut heillä vuosikymmenien ajan, mutta siihen on totuttu. Asiakkaan palveluksi on muodostunut todeta vain ”Olemme nyt tilanneet sen ja se saapuu ylihuomenna.”, mutta eipä se paljon lohduta asiakasta, joka tarvitsisi tuotteen nyt. Entä mihin toimenpiteisiin kauppa aikoo ryhtyä, että sama tuote ei loppuisi jatkossa kerta toisensa jälkeen? ”Maailma on vain tällainen, aina jokin loppuu kesken.” todetaan ja kohautetaan olkapäitä. On totta, että täydellisyyteen ei päästä, mutta se ei tarkoita, etteikö parempaan voisi pystyä.

Keräilyurakkani jäi lyhyeksi, sillä keskusteltuani muiden, kokeneiden keräilijöiden kanssa ymmärsin, että tämä on pahin ongelma, joka pitäisi ratkaista. Ehkäpä tuotepuutteet aletaan tämän myötä ottaa kaupoissa todesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota yhteyttä

p. 040 574 8769, juha.ketola@kauppavalmennus.com
Lähetä viesti, niin otan sinuun yhteyttä.

tutustu myös hintalaskuriin [Excel-tiedosto]

Mistä palveluista olet kiinnostunut?