Lyhyt tarina systeemisestä virheestä

Olin taannoin työreissulla ja majoituin Airbnb-kämpässä kerrostalon toisessa kerroksessa. Ensimmäisessä kerroksessa oli heti ulko-oven jälkeen valokatkaisija jota minäkin painoin – paitsi että sehän ei ollutkaan valokatkaisija. Se oli ovikello ensimmäiseen asuntoon. Valokatkaisija on vasta oven jälkeen seuraavana. Häivyin tottakai nopeasti paikalta ja tutkin asiaa vasta seuraavana aamuna.


Varmasti todella ärsyttävä tilanne ja siksi mietinkin, miten asunnon omistaja ja taloyhtiö eivät ole keksineet mitään ratkaisua. Tuossakin ongelma on systeeminen virhe. On ihan turha olettaa että ihmiset toimisivat toisin kuin on heidän luontaisin tapansa toimia. Minäkin painoin nappia, koska rappukäytävä oli pimeä ja tuskin olisi huomannut koko suttua edes valot päällä. Tyhmiä ihmisiä voi kirota vaikka loppuelämänsä, mutta ongelman korjaaminen vaatisi toimenpiteitä.

Yksi vastaus artikkeliin “Lyhyt tarina systeemisestä virheestä”

  1. Jep jep. Tuonnäköiset nappulat ovat yleensä nimenomaan valokatkaisijoita. Ovikellot sen sijaan ovat ulkonäöltään aivan toisenlaisia.

    Lisäksi tuon nappulan sijainti on tyypillinen juuri valokatkaisijalle – ei suinkaan ovikellolle. Ovikellothan sijaitsevat yleensä joko ovessa tai aivan niiden välittömässä läheisyydessä, melkeinpä kiinni ovenkarmissa.

    Eli summa summarum: koska tuon nappulan ulkomuoto ja sijainti ovat juuri tyypillisiä valokatkaisijalle sekä vastaavasti erittäin epätyypillisiä ovikellolle, on aivan loogista tulkita tuo nappula valokatkaisijaksi – etenkin hämärässä valaistuksessa, jolloin nappulan päälle kirjoitettua epäselvää tekstiäkään ei pysty lukemaan.

    Siis ihan kouluesimerkki systeemisestä virheestä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota yhteyttä

p. 040 574 8769, juha.ketola@kauppavalmennus.com
Lähetä viesti, niin otan sinuun yhteyttä.

Mistä palveluista olet kiinnostunut?