Tuloksissa kilpikonna pieksee jäniksen

Leanin eri tekniikoiden tutkiminen käy parhaiten, kun niitä soveltaa mahdollisimman erilaisilla tavoilla. Itse olen vuoden alusta soveltanut leania painon pudotukseen. Tänään puolestaan ymmärsin, miten painon pudotusta voi soveltaa myynnin kehittämiseen.

Lähdetäänpä painon pudotuksesta. Tammikuussahan ihmiset rientävät joukoittain salille koska ”Uusi vuosi, uusi minä.” Helmikuussa alkaakin sitten olla jo hiljaisempaa. Samoin käy monien muidenkin tempausten kanssa. Miksi? Koska ihmiset ottavat kehitystoimet projektina, eivätkä prosessina. Kun projekti on ohi, ollaan neuvottomia, mitä nyt pitäisi tehdä. Usein myös johto ottaa asiat projekteina ja kuvittelee, että tavoitteeseen pääsy riittää. Se ei riitä, koska tavoitejohtaminen ei toimi (tästä lisää myöhemmin). Projekti vastaa sitä, että ensin elämäntapasi on juoda päivittäin litra energiajuomaa ja syödä lounaaksi donitseja, sitten tammikuun ajan syöt pelkkää salaattia ja juot lähdevettä, mutta helmikuussa jatkat taas kuten ennenkin. Huonostihan siinä käy. Se, mitä teet päivittäin, ratkaisee sen, mihin päädyt.

Projekti voi olla vaikkapa helvetinviikko. Tehdään yhden viikon aikana hulluna töitä ja treenataan. Valitettavasti tempauksen jälkeen tulokset palaavat entiselleen. Ei täysiä voi juosta kuin jonkin aikaa, sen jälkeen iskee väsy ja kun vedetään henkeä, mitään ei tapahdu. Loppujen lopuksi et oppinut mitään paitsi sen, miten paljon pystyt hetkeksi venymään. Epämukavuusalueella voi kyllä joskus käydä, mutta mitään ei voi rakentaa sen varaan, että siellä viettäisi pitkiä aikoja. Tahdonvoima on väsyvä lihas, se ei jaksa kuin rajallisen ajan.

Jänis on juuri tällainen. Se juoksentelee, tekee hetken täysillä, mutta pysähtelee vähän väliä lepäämään. Sen huomio vaeltelee jatkuvasti ja säntäilee sen perään, mikä milloinkin tuntuu tärkeältä. Jänis tekee kyllä paljon, mutta se ei saa paljon aikaiseksi, sillä aikaansaaminen vaatii keskittymistä. Tarvitaan painopiste, johon suunnata niin huomio kuin energia.

Kilpikonna on toista maata. Se voi olla hidas, mutta se keskittyy vain tavoitteeseensa ja etenee järkähtämättä sitä kohti. Se ei anna häiriöiden viedä huomiota, eikä sen tarvitse pysähdellä lepäämään, koska sen vauhti antaa sille mahdollisuuden tehdä jatkuvasti työtä.

Miten kilpikonna sitten toimii? Se muodostaa rutiinin, jota se toistaa samanlaisena joka ikinen päivä. Kun olet ymmärtänyt, millä toimenpiteillä saat tuloksia, seuraava tehtävä on muodostaa rutiini, jolla noudatat näitä toimenpiteitä. Itse päätin alkuvuonna ottaa rutiiniksi
1) 8 tuntia unta
2) 100% tehot (aktiivisuusrannekkeella)
3) Smoothie päivässä
4) 40 lihaskuntoliikettä
5) 2 litraa vettä
6) Ei sokeria

Nämä ovat kaikki rutiineja, joita on loppujen lopuksi helpohko noudattaa. Ne eivät johda huippukuntoon, mutta ei ole tarkoituskaan. Ne ovat kaikki enemmän kuin aiemmin. Tärkeämpää ovat jatkuvat toistot kuin repiä välillä huippusuorituksia ja sitten taas jättää väliin. Kun standardi on nyt asetettu, sillä pääsee tietylle tasolle, joka on mukavuusalueeni sisällä. Jos haluan parantaa tasoa, muutan standardia ja ryhdyn noudattamaan sitä. Niin helppoa se on.

Entä se myyminen? Minulle, kuten monille muillekin puhelimeen tarttuminen on vaikeaa. Olen usein kirjoittanut tehtävälistaan ”Soita nämä-ja-nämä”, mutta soittamatta on jäänyt, koska luurikammo on ollut liian suuri. Tänään lenkillä keksin ratkaisun: otan standardiksi soittaa yhden ainoan puhelun päivässä. Se on yksi enemmän kuin tähän asti ja viisi puhelua viikossa. Vuodessa se on pyöreät 250. Kun standardi on asetettu edes yhteen ja mukavuusalue laajenee, voin ehkä joskus ryhtyä soittamaan kaksi.

”Hitaampi, mutta johdonmukainen kilpikonna aiheuttaa vähemmän hukkaa ja on paljon toivottavampi kuin nopea jänis, joka välillä juoksee ja välillä pysähtyy torkkumaan. Toyotan tuotantotapa voidaan ymmärtää vain, kun kaikista työntekijöistä tulee kilpikonnia.”
– Taiichi Ohno

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota yhteyttä

p. 040 574 8769, juha.ketola@kauppavalmennus.com
Lähetä viesti, niin otan sinuun yhteyttä.

tutustu myös hintalaskuriin [Excel-tiedosto]

Mistä palveluista olet kiinnostunut?